„Нисмо сами“

Пројекат „Нисмо сами – оснаживање младих из хранитељских породица“, од септембра прошле године реализују удружења „Чуперак“ и „Урадимо заједно“.

Пројекат се спроводи у оквиру Програма Уједињених нација за развој, помоћу средстава Европске уније и ушао је у завршну фазу.

Представљање резултата пројекта обављено је у просторијама Центра за породични смештај и усвојење у Крагујевцу.

„У пројекат је било укључено 17 младих, који живе у хранитељским породицама.

Њих 12 је оснажено, кроз програм психолошке подршке и јачања релација са биолошким породима, а петоро их је добило вршњачку подршку младих, који су и сами били у хранитељским породицама“- каже координаторка пројекта.

Пројекат оснаживања младих из хранитељских породица један је од шест, који је добио високе оцене и значајан је за локалну самоуправу, истакла је чланица Градског већа задужена за здравство и социјалну заштиту.

Према последњим подацима локалне самоуправе, у 150 хранитељских породица Регионалног центра, који покрива Шумадију и Поморавље, налази се тренутно 200 младих.

Извештава новинарка Снежана Ћериман

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *