О трошку ЕУ – Нови мастер програм за 30 полазника из јавне управе

Економски факултет Универзитета у Крагујевцу уписује прву генерацију студената на нови студијски програм из области управљања јавним финансијама.

Мастер програм „Финансијски менаџмент јавне управе“ бесплатно ће ове године похађати 30 кандидата.

Акредитација новог наставног програма на Економском факултету резултат је реализације Ерасмус+ програма Европске уније која би требало да допринесе унапређењу специфичних знања државних службеника и запослених у јединицама локалне самоуправе.

Циљ пројекта је да допринесе бољем квалитету буџетирања, финансијског менаџмента, рачуноводства и контроле у јавној управи, тако што ће унапредити знања запослених у јединицима локалне самоуправе и државне администрације.

У том смислу, у претходне две године, на Економском факултету у Крагујевцу, Факултету организационих наука у Београду, Државном универзитету у Новом Пазару и приватном факултету Метрополитан акредитована су три нова и модернизован један мастер програм.

Економском факултету у Крагујевцу поверена је акредитација и упис прве генерације студената на мастер програм Финансијски менаџмент јавне управе.

Студенти мастер студија ће кроз нови наставни програм стећи специфична знања за обављање сложених послова у областима финансијског управљања, рачуноводства, интерне и екстерне контроле и ревизије у јавној управи.

По завршетку мастер програма они имају обавезу да стечено знање пренесу колегама и најмање две године остану у јавној управи.

Први полазници су бивши студенти Економског факултета који су непосредно запослени у локалној администрацији.

Конкретни бенефити пројекта биће подизање ефикасности рада јединице локалне самоуправе и јавне администрације, у складу са стандардима Европске уније.

Поред шест универзитета из Србије и Албаније, Министарства за државну управу и локалну самоуправу, пројекат је окупио и четири универзитета из земаља Европске уније.

Студијске посете запослених на високошколским установама универзитета у Србији и Албанији, ради размене искустава, организоване су у Хрватској, Словачкој, Чешкој и Италији.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *