Дан заштите од пожара – увек спремни

Поводом обележавања Дана заштите од пожара, припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу извели су тактичко-показну вежбу у крагујевачком Дому здравља.

Реч је о симулацији гашења пожара и спасавања угрожених, али и проналаску неексплодираног убојитог средства.

Дан заштите од пожара установљен је још 7. новембра 1834. године.

У Србији се обележава како би јавност била информисана о важности професионалне службе заштите од пожара која као основни заједнички циљ има заштиту живота људи и имовине.

Ватрогасно-спасилачка бригада Крагујевац извела је тактичко-показну вежбу на којој је приказана симулација случаја проналаска неексплодираног убојитог средства.

Поред тога показана је и евакуација угрожених, гашење пожара, као и акција спасавања уз помоћ ваздушног јастука.

У Управи за ванредне ситуације Крагујевац кажу да Домови здравља представљају јавне објекте у којима борави велики број људи и који, као такви, спадају у категорију објеката угрожених од пожара.

Дан заштите од пожара био је и прилика да се на то скрене пажња.

Поред припадника Ватрогасно-спасилачке бригаде Крагујевац са тимом за спасавање из рушевина и представника Одељења за цивилну заштиту неексплодираног убојитог средства, у вежби су учествовали и запослени у Дому здравља.

Представници Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу обишли су и гробна места преминулих припадника Ватрогасно-спасилачке бригаде и тиме одали почаст својим бившим колегама.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *