Одржан позоришни фестивал у оквиру пројекта „МоЗаК“

На Фестивалу позоришних представа, одржаном у крагујевачком Позоришту за децу, учествовали су ученици основне школе „Трећи крагујевачки батаљон“, са представом „Побуна у библиотеци“.

Ђаци школе „Ђура Јакшић“ извели су представу „Тужибаба“, док су ученици „19. октобра“ из Маршића, наступили са представом „Толеранција“.

Основна школа „Доситеј Обрадовић“ представила се са представом „Фејсбук“.

Фестивал је круна осмомесечног рада на пројекту „Можемо заобићи конфликте“, односно, у скраћеној верзији „МоЗаК“, који има за циљ ширење толеранције, разумевања и поштовања, као и превенцију насиља.

Од децембра до данас, ради се са ученицима трећег разреда крагујевачких основних школа.

И за вршњачке едукаторе, средњошколце, било је то занимљиво искуство.

Искуство учитеља је, кажу, позитивно.

Данашњи позоришни фестивал, реализован у оквиру пројекта „МоЗаК“, део је напора Црвеног крста Крагујевца и Друштва за борбу против шећерне болести, да промовишу толеранцију, као пожељно понашање у друштву.

Пројекат финансира Европска унија, а спроводи Програм УН за развој.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *