Подршка ЕУ у области управљања имовином

Представници 18 локалних самоуправа у Србији потписали су у Београду уговоре за спровођење пројеката у области управљања имовином, а у оквиру програма Европске уније „Размена пет“ (Exchange 5) чија је укупна вредност три милиона евра.

Град Крагујевац, у партнерству са општином Баточина, добио је од Европске уније за овај пројекат 177 хиљада евра, док је укупна вредност програма 215 хиљада евра.

Церемонијом потписивања уговора за спровођење пројеката који су изабрани у оквиру грант шеме програма „Размена пет“ – подршка Европске уније локалним самоуправама у области управљања имовином – обележен је почетак реализације пројеката и дат допринос оснаживању капацитета запослених у локалним самоуправама.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је рекао да су општине, градови, и њихове партнерске организације успешно прошле селекцију за добијање новца из фондова Европске Уније.

Уз помоћ Европске уније општине планирају да ураде јединствену базу података имновина што ће имати велики значај за потенцијалне инвеститоре.

У пројекат је укључено 48 јединица локалних самоуправа у Србији, од којих су 18 грант координатори, а осталих 30 су партнери.

Град Крагујевац је добио новац за пројекат који ће спроводити у партнерству са општином Баточина.

Генерални секретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станчић је истакао да је до сада у сличне пројекте уложено више од 33 милиона евра.

Локалне самоуправе су пројекте који се спроводе у оквиру грант шеме Exchange 5 финансирале са око 550 хиљада евра, што је око 18 одсто укупних средстава.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *