Подршка ромској деци раног узраста у Србији

Искуства и примери добрих образовних пракси и међусекторске сарадње у програмима раног развоја и образовања ромске деце, тема је дебате која је одржана у Крагујевцу.

Округли сто „Локалне политике у области образовања и социјалне инклузије Рома“ организован је у оквиру студијске посете Мреже подршке ромској деци раног узраста Реин Бугарска.

Реинс је мрежа која се залаже за бољи и правичнији положај ромске деце, а на основу примене најновијих сазнања у области раног развоја.

Циљеви мреже подршке ромској деци раног узраста у Србији су подизање квалитета услуга које утичу на развој малишана у ромској заједници и подршка стручном развоју експерата који раде са ромском децом и породицама.

У циљу информисања јавности организован је округли сто на коме су размењена искуства и примери добрих образовних пракси и међусекторске сарадње у програмима раног развоја и образовања ромске деце.

Град Крагујевац је усвојио Локални акциони план за социјалну инклузију Рома, у оквиру кога је дефинисао приоритетне области међу којима је и образовање и укључивање ромске деце у образовни систем града.

Међународна Реин мрежа формирана је од 10 националних на територији Европе и важан је носилац позитивних промена у области раног развоја и образовања који се првенствено односи на ромску децу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *