Подстицаји локалној привреди

Град Крагујевац у 2018. години субвенционисаће локалну привреду са 106 милиона динара.

Поред тога, за унапређење привредног и инвестиционог амбијента издвојено је три милиона динара, а за мере активне политике запошљавања опредељено је четири милиона динара.

Новац из градске касе добиће Центар за привреду и рурални развој, и то 9 милиона динара, Центар за стрна жита 55 милиона динара, а Шумадија сајам 42 милиона динара.

За унапређење привредног и инвестиционог амбијента, кроз подршку пројектима на основу конкурса планирано је три милиона динара, од чега је милион динара предвиђено за већ традиционални Међународни сајам туризма и домаћих радиности у Крагујевцу. За мере активне политике запошљавања опредељено четири милиона динара.

Када је реч о програмима и мерама предвиђеним Локалним акционим планом запошљавања, Крагујевац је током 2017 године смањио број незапослених за 2600 лица, али је и даље на евиденцији Националне службе за запошљавање око 19.900 незапослених.

Подстицање привредног амбијента у Крагујевцу повезано је са Националним акционим планом запошљавања за 2018 годину.

Крагујевачка Национална служба за запошљавање спроводиће активне мере запошљавања као и мере професионалне рехабилитације и подстицања запошљавања особа са инвалидитетом.

Послодавци који запосле лице из категорије теже запошљивих, добијаће једнократну субвенцију, за шта ће град издвојити 150 хиљада динара по запосленом, што ће бити приоритетна мера активне политике запошљавања града Крагујевца у овој години.

Градска управа припрема и програм локалног економског развоја, зашта је опредељено још 10 милиона динара.

Документ израђује Градска управа за управљање пројектима одрживи и равномерни развој.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *