Предавање на тему трговине људима

Црвени крст Крагујевац већ дуги низ година реализује Програм превенције у борби против трговине људима.

Поводом 18. октобра Европског дана борби против трговине људима одржано је предавање за ученике Медицинске школе са едукаторима и инспекторима полицијске службе, који су говорили о примерима из праксе.

Уз помоћ едукатора и инспектора полицијске службе ученици су могли да сазнају о примерима из праксе.

Циљ овог пројекта је да се код деце, младих и других социјално угрожених циљних група повећа свест о постојању овог проблема и замкама у које се може упасти и постати жртва трговине људима.

Као подршка Црвеном крсту радионици су се прикључили и Ђачки парламент и тим за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања Медицинске школе.

Од почетка године Црвени крст Крагујевца је реализовао 18 радионица у којима је учествовало неколико стотина деце и младих.

Осим у вртићима, предавања се организују и у крагујевачким основним и средњим школама, као и у школама за ученике са посебним потребама, који су често на мети особа које се баве трговином људима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *