Предузеће „Шумадија д.о.о.“ пример добре праксе

Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Шумадија д.о.о.“ представља пример добре праксе јер остварује рентабилно пословање а чист доходак који остаје на рачуну прдузећа у последње три године се стално увећавао.

Како би обезбедили боље услове рада запослених и унапредили производњу у куповину нове опреме уложили су 28 милиона динара.

Тренутно запослени интензивно раде на финализацији послова које им је поверио Град Крагујевац, а то су: ограде za Основну школу „Живадинка Дивац“, Народни музеј и кућу проте Милоја Барјактаревића.

Запослени који раде у „Шумадија д.о.о.“ отплатили су 230 милиона динара заосталих дугova према државним повериоцима, намирили су дуговања према комерцијалним добављачима.

Међутим, још увек нису измирене заостале зараде запослених из 2010, 11, 12 и половину 2013. године.

Упркос тим чињеницама рентабилан начин пословања омогућио је чисту добит и то осамсто двадесет хиљада динара у 2015. години, милион шесто хиљада у 2016. години а у предходној 2017. остварен је приход од милион седамсто педесет хиљада динара.

У овом предузећу запослено је преко педесет радника металске струке од којих је 56 одсто особа са инвалидитетом.

Како би се унапредили услови рада, у нову опрему уложено је 28 милиона динара сопствених средстава.

У циљу побољшања квалитета производње набављена је нова комора за сушење делова, ремонтована електро постројења, набављене нове машине.

У овом предузећу наводе да су остварили успешну сарадњу са Заставом оружје, крагујевачком Енергетиком, Хидроелектраном Бајина Башта „Перућац“, Предузећем за подземну експлоатацију „Ресавица“.

Тренутно су ангажовани на пословима које су уговорили са Градом. Ускоро завршавају ограду за спортску дворану у Основној школи „Живадинка Дивац“ али и ограду која ће бити поставњена на простору Народног музеја и око куће проте Милоја Барјактаревића.

Град Крагујевац донирао је овом предузећу једно службено возило. Како би поверене послове завршили до Ђурђевданских свечаности запослени интензивно раде на финализацији радова за које је опредељено 10 милиона динара из градске касе.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *