Пријем за награђене на конкурсу „Ја волим Санкт Петербург“

У свечаном салону градске управе организован је пријем за награђене ученике на међународном ликовном конкурсу „Ја волим Санкт Петербург“.

Прву награду освојила је Милица Михић, ученица петог разреда Основне школе „Милутин и Драгиња Тодоровић“.

Поред награђених ђака, пријему су присуствовали њихови професори и директори школа.

Циљ ликовног конкурса за ученике основних школа „Ја волим Санкт Петербург“ је промоција културно-историјског наслеђа руског града, као једног од најлепших у свету.

Кроз овај конкурс, афирмише се и ликовно стваралаштво младих. Деца из више основних школа у Крагујевцу су учествовала на овогодишњем конкурсу. Најлепше радове насликало је дванаесторо крагујевачких основаца.

Сарадња Крагујевца и Санкт Петербурга траје годинама. Представници Крагујевца, и ове године, били су део међународног ликовног конкурса.

Сарадња два града, по речима Петрашиновића, трајаће дуго, посебно у области образовања. Он сматра, да Крагујевац треба, и у наредном периоду, да негује тренд посећивања овог историјског града.

Тако ће крагујевачки основци имати прилику да кроз размену ученика, убрзо посете Санкт Петербург.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *