Приредба Градског удружења пензионера

Поводом 100 година од завршетка Великог рата, чланови Драмског студија Градског удружења пензионера су, у Eпархијском дому, извели завршну приредбу.

Према речима организатора, циљ ове културно-уметничке манифестације је био да се ода пошта свима који су учествовали у Првом светском рату, а о којима се данас, како тврде, мало говори.

Циљ манифестације је био да се кроз интересантан културно-уметнички програм укаже на велико страдање српског народа у 20. веку.

Завршна приредба коју је организовало Градско удружење пензионера у Крагујевцу посвећена је, према речима организатора, онима који су били на бранику отаџбине у периоду од 1914. до 1918. године.

Овакви културни догађаји су прилика да се од заборава сачува све оно што се дешавало у Првом светском рату, али и да се не забораве они који су страдали.

Приредба је последња у низу манифестација којима се обележава 100-годишњица од завршетка Великог рата.

У наредном периоду, градско Удуржење пензионера планира приредбу пред поводом новогодишњих празника.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *