Признања војницима за добровољно служење војног рока

Младићима и девојкама који су добровољно служили војни рок, представници Министарства одбране уручили су признања.

Значке и захвалнице добило је више од 140 младих из Крагујевца и Кнића, а захвалност за добровољно служење војног рока ресорно министарство исказаће и регрутима из других шумадијских општина.

Симболичним признањима – сребрном значком и захвалницом, Министарство одбране наградило је младиће и девојке који су добровољно служили војни рок у 2011, 2012, 2013. и 2015 години.

Млади високих моралних вредности који воле своју земљу и одговорно размишљају били су спремни да стану у војнички строј.

Они су добровољно служили војни рок у јединицама Војске Србије и током обуке која је трајала 6 месеци показали да су у сваком тренутку спремни да бране своју земљу. Међу награђенима нашло се и неколико девојака.

За добровољно одслужење војног рока определило се неколико хиљада младих у нашој земљи. Војне старешине наводе да су се регрути одлично уклопили и војни режим током шестомесечног боравка у касарнама широм Србије, као и да ни у једном тренутку нису размишљали о одустајању.

После завршетка војног рока, млади се углавном враћају редовним обавезама. Постали су чланови резервног војног састава, а одслужен војни рок отвара им могућност за учешће на конкурсу за обављање дужности војника по уговору.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *