Професор ПМФ-а у емисији „Суграђани“

Институт за физику представља део крагујевачког Природно математичког факултета.

Проф. др Ненад Стевановић ради са студентима који су се определили за студије физике.

Познат је и Крагујевачнима који редовно посећују Фестивале науке.

Да физика није баук и да ова егзактна наука може да буде посебно занимљива студентима открива нам у емисији „Суграђани“, која је на нашем програму сваког уторка од 20 часова.

Сваке године на Институту за физику Природно математичког факултета студије упише 25 студената.

Они који воле природне науке опредељују се за неки од понуђених смерова.

Интересантно је напоменути да се након завршених студија лако долази до посла.

Физичари се врло кратко задржавају на евиденцији Националне  службе  за запошљавање, а посао проналазе као наставници у основним и средњим школама.

Професор Стевановић предано ради са студентима, а како кажу његови сарадници веома је посвећен научно истраживачком раду.

Студенте је својом оригиналношћу и занимљивим огледима у лабораторији Института заинтересовао за физику.

Природно математички факултет у Крагујевцу традиционално организује припремну наставу за основце и средњошколце који се опредељују за природне науке.

Почетком марта и у Институту за физику биће организована припремна настава коју ће наставни кадар  ове високошколске установе обавити бесплатно.

Приватно, професор Стевановић је веома скроман. Како каже воли природу, хоби му је фотографисање занимљивих предела које обилази.

Као најатрактивније дестинације у нашој земљи наводи западну Србију и север Шумадије.

Крагујевац је град по његовој мери у коме свако може да пронађе себе, наводи Стевановић који се из иностранства после стручних путовања увек радо враћао родном  Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Професор ПМФ-а у емисији „Суграђани“”

  1. „Интересантно је напоменути да се након завршених студија лако долази до посла.
    Физичари се врло кратко задржавају на евиденцији Националне службе за запошљавање, а посао проналазе као наставници у основним и средњим школама.“

    Ovo nije istina. Ne dolazi se uopšte lako do posla. Zavrsila sam napomenuti fakultet pre 5 godina i još uvek sam bez posla. Kao i mnoge moje kolege. Molim vas prvo se lepo raspitajte pre nego što nešto izjavite. U skoli možemo samo da sanjamo da radimo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *