Протест крагујевачких таксиста

Самостални таксисти паркирали су данас у преподневним сатима своја возила на платоу испред зграде Општине и одржали хитан састанак са представницима локалне самоуправе, незадовољни због бројних неправилности у раду такси возила у Крагујевцу.

Као највеће проблеме самостални таксисти наводе нелојалну конкуренцију линијских таксиста, нерегистрованих такси возила, ангажовање возила на црно и рад осталих такси служби ван законских прописа.

Незадовољни самостални таксисти паркирали су тридесетак аутомобила на платоу испред зграде Општине, а све њих у преподневним сатима примили су председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић и члан Градског већа за привреду Радомир Ерић са сарадницима.

Видно незадовољни говорили су о бројним проблемима који су последица кршења закона већине такси превозника и постојање нелегалних таксиста.

Истрајни у својим захтевима таксисти нису хтели да своје аутомобиле помере са градског платоа.

Састанак са представницима локалне самоуправе протекао је у жучној расправи иако им је обећано да ће Град учинити све што је у надлежности и у складу са законом како би се проблеми таксиста решили.

У поподневним сатима незадовољне таксисте примио је градоначелник Радомир Николић, који је са њима разговарао о конкретним предлозима за решавање проблема у такси превозу.

Око 17 сати таксити су одлучили да уклоне возила са платоа испред зграде Општине.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *