Први Базар здравља у Медицинској школи

У Медицинској школи са домом ученика „Сестре Нинковић“ први пут одржан je Базар здравља.

Бројне институције укључиле су се у ову акцију, а сви заинтересовани грађани су могли да се бесплатно тестирају и провере различите здравствене параметре.

Истог дана организована је и показна вежба збрињавања повређених.

Први Базар здравља у Медицинској школи са домом ученика „Сестре Нинковић“ организован је са амбицијом да постане традиционална активност која ће се одржавати сваког маја у овој школи.

Сви заинтересовани грађани могли су бесплатно да тестирају ниво шећера у крави, притисак и провере своје здравље.

На Базару здравља окупили су се и они најмлађи, предшколци који су могли да погледају представу коју су припремили ученици Медицинске школе.

Ту су и најстарији који су могли да се прегледају и попричају са стручњацима из области медицине.

Базар здравља био је и један вид обуке за ученике медицинске школе, јер кроз овакве акције обучавају се како да примене здравствено васпитни рад за који се школују.

У Медицинској школи данас је организован и Дан отворених врата за све будуће средњошколце, а матуранти и родитељи могли су да се упознају са образовним профилима и начинима рада ове школе.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *