ПЗНГ: Неадекватна локација нове аутобуске станице

Представници Покрета за наш град сматрају да је одабрана локација за куповину и изградњу нове аутобуске станице који се налази на простору Сервис 2 неадекватно решење за ову намену.

У овом Покрету тврде да ће се уз куповину објекта који је у стечају појавити и нерешени имовински проблеми.

Сматрају да је новац који се узима из кредита за ову намену кориснији за адаптацију одмаралишта на Копаонику, дворане Пионир и Шумадије.

Средства из кредита у износу од 360 милиона динара намењена изградњи нове аутобуске станице, како кажу у Покрету за наш град, могла би бити употребљена за унапређење смештаја малишана у одмаралишту на Копаонику.

Према речима Далибора Јекић за тај објекат урађен је пројекат 2016. године и процена је да би адаптација износила 90 милиона динара, док би реконструкција дворане Пионир износила 130 милиона.

У Покрету за наш град противе се избору локације и куповине објекта за нову аутобуску станицу.

У Покрету за наш град апелују на надлежне да још једном преиспитају одлуку о изградњи нове аутобуске станице, јер би требало да Крагујевац добије станицу мање површине, функционалну, са пратећим комерцијалним садржајима која ће приходовати, а не још једну субвенционисану градску фирму.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *