Рачуноводствени „Обрачун“ студената Економског факултета

Студенти друге, треће четврте године и мастер студија Економског факултета из Крагујевца и Ниша учествовали су на такмичењу из области рачуноводства и пословних финасија под називом „Обрачун“.

Четврту годину за редом, такмичење је организовао Клуб „Актив“ непрофитабилно удружење студената Економског факултета Универзитета у Крагујевцу.

Студентске радове оцењивао је тим стручњака из ове области, професори и представници познатих компанија.

Циљеви такмичења су да студенти стекну знања и вештине и да се уз то промовише, стручност и професионалност.

Важан аспект такмичења је успостављање и неговање односа са професионалном организацијом рачуновођа, привредом и финасијским сектором.

Студенти Економског факултета из Крагујевца формирали су четири тима док су колеге са Економског из Ниша били организовани у једном тиму мање. Такмичење оцењују као подстрек у дањем усавршавању.

Студенте је на такмичењу оцењивао стручни жири кога чине представници привреде из области рачуноводства и финансија. Трећу годину заредом у жирију су и представници Савеза рачуновођа и ревизора Србије.

Економски факултет Универзитета у Крагујевцу настоји да се стечена знања студената на најбољи начин усаврше.

Студенти по завршетку основних и мастер студија препознатљиви су на тржишту као добар стручни кадар који својим знањем и вештинама стеченим током студија могу да унапреде фирме у којима се запошљавају.

Због тога је ово такмичење веома важно наглашава декан Петар Веселиновић.

Студенти и професори Економског факултета у Крагујевцу који су учествовали у организацији овог такмичења на волонтерској основи дали су добар пример свим студентима крагујевачког Универзитета да се ангажују и ван обавезних наставних активности.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *