Радници Фијата од сутра на послу

У крагујевачкој фабрици Фијат Крајслер Аутомобили Србија, сутра се, након десетодневне пазузе, наставља производња у две смене.

Председник Самосталног синдиката ФЦА Србија Зоран Марковић каже за Телевизију Крагујевац да су радници кргаујевачке фабрике у овој години до сада имали више од 130 плаћених нерадних дана, а да се до краја 2019. очекује још пауза, што је, оцењује, забрињавајуће за запослене.

Ова синдикална организација поздравља спајање Фијата са ПСА групом, уз очекивање да ће се то пословно повезивање позитивно одразити и на крагујевачку фабрику.

Ипак, остају при ставу да је једино дугорочно решење за бољу упосленост и капацитета и запослених производња новог модела.

Након шест радних дана, запослени у компанији Фијатр Крајслер Аутомобили Србија сутра настављају рад у обе смене.

Радни календар до краја године за раднике Фијата у Крагујевцу је проблематичан и забрињавајући јер ће, према најавама, бити још плаћених пауза у раду, тврди Зоран Марковић, председник Самосталног синдиката у овој компанији.

Марковић каже да су радници крагујевачког Фијата до сада у 2019. години имали више од 130 плаћених нерадних дана.

Додаје и да ће их бити још. Последице оваквог пословања, осим у овој, запослени ће осетити и у наредној години.

И синдикат и запослени позитивне помаке очекују од спајања Фијата и Пежоа.

То, међутим, неће дати брзе резултате када је реч о крагујевачкој фабрици, па је једино право решење за дужи временски период производња новог модела, закључује Марковић.

Извештава РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *