ПЗНГ: Ребаланс буџета за 2018. годину не доноси ништа ново

Ребаланс буџета за 2018. годину не доноси ништа ново у односу на сам буџет за ову годину, изузев што приказује повећану цифру од 5 милиона евра новог задужења, истакао је Милош Анђелковић, шеф одборничке групе Покрета „За наш град“.

Одлука о куповини простора Универзал банке за изградњу аутобуске станице, је апсолутно погрешнa, чуло се на данашњој конференцији за новинаре Покрета „За наш град“.

Крагујевац има своје земљиште где може да се направи нова инвестиција, која ће знатно јефтиније коштати од куповине и адаптације тог простора, рекао је Милош Анђелковић, шеф одборничке групе тог покрета. Тај новац треба преусмерити за дечје одмаралиште Копаоник, установе културе и за све оно што тишти Крагујевчане.

Крагујевачке улице већином су у катастрофалном стању, кажу у Покрету „“а наш град“, улична расвета не функционише, нема улагања у културу.

Можда смо једини град у Србији који нема градског већника за финансије и имовину, истакао је Анђелковић.

Примедбе су упућене и на то да се град константно задужује иако већ пословним банкама дугује 4 милијардре динара. Зато из Покрета „За наш град“ постављају питање ко преузима одговорност за овакво стање у граду?

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *