Рефундирање 70 одсто осигурања од штете на усевима

Од ове године држава ће финансирати, односно рефундирати 70 одсто осигурања од штете на пољопривредним усевима услед елементарних непогода.

То је договорено на састанаку у Шумадијском управном округу који је организовала пољоприврена саветодавна склужба.

Састанку са представницима локалних самоуправа са територије Шумадијског округа присуствовао је помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић.

Током прошлогодишњег невремена које је захватило општину Аранђеловац, али и Тополу, за мање од 30 минута, град је уништио винограде и усеве.

Материјална штета је превазишла финансијске могућности произвођача, па су санирање штете помагале директно локалне самоуправе.

Иако би осигурање пољопривредних усева и воћарских култура било најсигурнија заштита, надлежни сматрају да наши пољопривредници нису у могућности да испрате месечне обавезе које захтева осигурање.

Састанку у Шуамдијском управном округу на коме је донета ова одлука присуствовали су представници свих општина округа који су својим искуствима, односно прикупљеним подацима са подручја својих општина указали на највећи проблем који тишти сваког пољопривредног произвођача у Шумадији и Поморављу.

Извештава новинарка РТК Марина Габриловић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *