Шанса и за бивше осуђенике

У Скупштини града организован је пријем за учеснике треће радионице програма изградње капацитета Мреже ОЕБСА за подршку у реинтеграцији и прихватању бивших осуђених лица.

Циљ радионице је да се бившим осуђеницима и малолетницима у сукобу са законом пружи прилика у покретању сопственог бизниса или запослењу.

„Улога друштвеног предузетништва у реинтеграцији и обезбеђивању одрживости програма“, назив је радионице коју ће похађати бивша осуђена лица и малолетници.

Социјално предузетништво, подршка Националне службе за запошљавање и приватни сектор од велике су важности за повратак ових људи у друштво.

Удружење грађана „После кише“, један је од светлих примера у Србији. Показатељ је да је целокупна локална заједница подржала бивше осуђенике и пружила им шансу за нови, бољи почетак.

Овакве врсте радионица значајне су јер свака локална заједница треба да брине о својим грађанима као што је то случај у Крагујевцу, а посебно за групе као што су бивши осуђеници. Оснажење и подршка се настављају.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *