Сарадња са Палестином проширена и на здравство

После учешћа на Међународном конгресу фармацеута Србије, делегација коју чине медицински стручњаци из Палестине посетила је Крагујевац.

Свечани пријем за чланове Фармацеутске коморе Палестине као и Удружења дипломираних студената из Палестине који су се образовали на простору бивше Југославије приређен је у Скупштини града.

Делегацију је примила др Гордана Дамњановић члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

Делегацију из Палестине чине чланови Фармацеутске коморе и Удружења дипломираних студената из Палестине који су се образовали на простору бивше Југославије.

Пријатељство два народа је настављено. Крагујевац и Јерихон 2011. године су Повељом о братимљењу озваничили давно успостављену сарадњу.

Односи између две државе су традиционално добри, али их свакако треба унапредити, а према речима Гордане Дамњановић, намера је да чанови Удружења лекара из Палестине буду гости предавачи на следећем конгресу Српског лекарског друштва, које се сваке године организује у Крагујевцу.

Од недавно у Крагујевцу живи и образује се неколико студената из Палестине. Двоје на Факултету инжењерских наука, троје на Медицинском факултету и пет студената на Факултету за туризам и угоститељство.

Досадашња пракса размене студената дала је добре резултате. Обострана жеља је да она буде још снажнија.

Културно научна сарадња два града побратима ускоро би требало да буде проширена и на здравство.

Током посете Крагујевцу гости из Палестине посетили су и Сајам здравља у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *