Шарчевић: Реформе образовања у Србији успешно се спроводе две године

Реформе образовања у Србији трају већ две године што је, према речима министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, условило пооштравање критеријума на свим нивоима образовања, од предшколског до академског.

Ове године је заокружен циклус опремања дигиталних учионица и уведени су дигитални уџбеници, подсећа министар просвете и додаје да је за обнављање рачунарских кабинета у овој години издвојено 840 милиона динара.

Реформом образовања биће обухваћена деца од три до шест година са предшколским образовањем, а биће уведене и значајне новине у настави и начину учења у основном образовању.

Министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић додао је да у реформи учествује и наставни кадар, па тако сваке године више од 20.000 наставника похађа стручне семинаре и дигиталне обуке.

Према речима министра просвете, ове године биће заокружен и циклус опремања дигиталних учионица, а уведени су и дигитални уџбеници.

У другој години примене реформе планирано је и увођење додатних и посебних програма за надарене ученике из природних наука, али и изборних пакета програма у гимназијама.

Шарћевић подсећа да је усвојен и Закон о дуалним студијама, као и да се већ годину дана ради на Стратегији образовања и науке до 2030. године

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *