Крагујевчани су недавно имали прилику да у Првој крагујевачкој гимназији, присуствују предавању Московљанина Георгија Назарова, натуролога, истраживача и аутора бестселера „Тајне правилне исхране“.
Он у својим предавањима препоручује људима здравији начи исхране, кроз практичне савете и рецепте, али и саветује како да храну користе као лек.
Георгиј Назаров аутор је серије семинара о здравијем и квалитетнијем начину живљења, као и низа бестселера у којима на једноставан начин објашљава како, уз одређене корекције навика у исхрани, можемо веома снажно утицати на квалитет свог здравља.
Крагујевчани који су присуствовали бесплатном предавању у Првој крагујевачкој гимназији, могли су да чују савете о избору хране, времену узимања оброка, комбиновању и припреми намирница.
Да би помогли свом организму и дали му довољно енергије, довољно је почети са корекцијама у првом и најважнијем оброку – доручку.
Српска трпеза незамислива је без меса и месних прерађевина.
Са било којом храном човек треба бити умерен, а месу, било оно црвено или бело, место је у само једном оброку током дана, наводи Назаров.
Назаров је вишегодишњи сарадник Руског центра за науку и културу у Београду и један од оснивача “Покрета за здравију Србију”.
Професор је у школи “Здравог живота”, аутор низа семинара у природи и традиционалног летњег семинара на Златибору.
Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.