Синдикалци делили каранфиле

Савез самосталних синдиката Крагујевца, поводом 8. марта, Међународног дана жена, у сарадњи са Синдикатом „ИФ метал“ из Гетеборга и уз подршку Улоф Палме центра, организовао је акцију поделе цвећа и флајера у Пешачкој зони.

У акцији под називом „Ми смо једнаки“, која је организована са гостима из Шведске, подељено је 500 каранфила.

Крагујевчанке, свих животних доба, примале су цвеће са осмехом, а градски синдикалци и њихови сарадници из Гетеборга, на овај начин су желели да скрену пажњу на положај жена у нашем друштву.

Међународни дан жена, у Шведској, обележава се кроз различите активности, организовање предавања, семинара и трибина о положају жена као и уручивањем цвећа. Своја искуства пренели су Крагујевчанима.

Крагујевачки синдикалци, окупљени у Савезу самосталних синдиката Крагујевца, поделили су Крагујевчанкама цвеће, у намери да укажу да би жене, у нашем друштву, требало да буду у равноправном положају у односу на мушкарце.

Многе Крагујевчанке сматрају да би о женама и њиховим правима требало говорити током целе године, а не само за 8. март, када се обележава Међународни дан жена.

Извештава новинарка Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Синдикалци делили каранфиле”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *