Стигла Хуавеј опрема за Дата центар у Крагујевцу

Опрема марке Хуавеj за Градски дата центар, донација Народне републике Кине, у вредности од два милиона долара, стигла је на царину.

У Крагујевац стиже почетком октобра када се очекује да буде инсталирана у том дата центру.

То значи и да се одмах почиње са имплементацијом примарног и recovery сајта, истакао је члан Градског већа за информационе и комуникационе технологије, електронску управу и паметан град Данило Савић.

Доласком нове Хуавеj опреме, донације Народне републике Кине постављају се темељи у дигитализацији Крагујевца и развоја паметног града.

Локална самоуправа ће имати свој Дата центар, за смештај опреме и података по највишим стандардима.

У примарном дата центру на једном месту биће смештени и чувани подаци свих грађана Крагујевца, јавних предузећа, градске управе и установа које су у надлежности града.

Све то обезбедиће системску и бржу изградњу информационих система електронске управе, ефикасније повезивање различитих база података и развој различитих услуга.

Систем ће бити инсталиран са опремом врхунског квалитета.

Градски Дата центар налазиће се у улици Саве Ковачевића. Такође радови на изградњи Државног дата центра, који ће бити највећи у југоисточној Европи одвијају се у складу са планом и очекује се да буду завршени почетком јула наредне године.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *