Хуманитарци из Италије уручили помоћ деци Заставиних радника

Представници италијанске асоцијације „Не бомбе него бомбоне“ из Трста уручили су данас новчану помоћ деци Заставиних радника.

Донацију у износу од 3,5 милиона динара добило је 150-торо деце.

Хуманитарне асоцијације из Италије већ 20 година помажу деци Заставиних радника, а ова нераскидива веза потврђена је кроз бројне заједничке акције.

Представници италијанске асоцијације „Не бомбе него бомбоне“ из Трста уручили су новчану помоћ деци радника Заставе, који су чланови Самосталног синдиката. Донацију у износу од 3,5 милиона динара добило је 150-торо деце.

Две деценије пријатељства грађана Крагујевца и Италије биће обележене оснивањем фонда у крагујевачкој средњој стручној школи. Фонд ће се звати „Ђилберто Влајић“, по идејном творцу хуманитарних активности и почасном грађанину Крагујевца.

Осим што пружају финансијску помоћ деци радника Заставе, већ скоро 20 година, италијанске асоцијације улажу и у објекте који су од изузетног значаја за град Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *