Шумадијска регија о ситуацији у ЗЗЗР

Чланови Шумадијске регије-Покрет слободних грађана одржали су конференцију за новинаре на којој су анализирали новонастало стање у Заводу за здравствену заштиту радника.

Одборничка група ове политичке организације сматра да је дискусија на ову тему требало да се нађе и на дневном реду данашње седнице локалног парламента.

Одборничка група Шумадијска регија-Покрет слободних грађана није данас учествовала у раду локалног парламента.

Међу 17 тачака дневног реда 25. заседања Скупштине града Крагујевца требало је уврстити и дискусију која се односи на принудну ликвидацију Заставине амбуланте, сматрају у овој политичкој организацији.

Радна места запослених у овој медицинској установи доведена су у питање као и лечење 35 хиљада осигураника који се налазе у евиденцији пацијената, оцењују у Шумадијској регији.

Шумадијска регија критикује прелазак здравствених установа под државно окриље, као и најављену приватизацију комуналних предузећа што ће, како тврде, бити погубно за Крагујевчане.

Град Крагујевац требало би да буде носилац развоја града, а не да установе од виталног значаја за грађане лако препусти државној управи, додају чланови Шумадијске регије.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *