„Театар то је сада“ – 13. Међународни позоришни фестивал „ЈоакимИнтерфест“

У Књажевско српском театру представљен је програм 13. Међународног позоришног фестивала „ЈоакимИнтерфеста“ који се одржава од 9. до 15. октобра.

Ове године, одабрано је 6 представа из Хрватске, Русије, Републике Српске, Америке и Србије.

Под слоганом „Театар то је сада“ публика овогодишњег „Јоакиминтерфеста“ имаће прилику да погледа шест представа које долазе из Америке, Русије, Хрватске, Републике Српске, Словеније и Србије.

Једна од најважнијих карактеристика овогодишљњег Јоаким Интерфеста, је како најављује организатор и домаћин фестивала, жанровски распон од класичних до духовитих комада, што ће задовољити разноврстан укус фестивалске публике.

Директор Битеф театра и селектор Милош Латиновић каже да овогодишња селекција нема такозвани концепт већ има за циљ да представи „живо“ позориште без оквира и ограничења, клишеа и жанровских линија којима ће заједнички именитељ бити квалитет.

У част великана крагујевачког и српског глумишта, доајена сцена који нас је напустио прошлог октобра, Љубомира Убавкића Пендуле овогодишњи Јоакиминтерфест почиње 9. октобра у 19 часова изложбом под називом „Свака лудост беше ми играчка“.

Позоришна публика у представама моћи ће да ужива до 15. октобра.

За протеклих дванаест година ЈоакимИнтерфеста изведено је преко 120 представа у којима је учествовало 700 глумаца из 22 земље.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *