Током новогодишњих празника пуне руке посла за запослене у Хитној помоћи

Традиционално богата трпеза током новогодишњих празника, масна и калорична храна и конзумирање великих количина аклохола условили су велики број јављања наших суграђана Заводу за хитну медицинску помоћ у Крагујевцу.

На подручју града еипе хитне службе бележе и три саобраћане незгоде и то у новогодишњој ноћи, 1. и 2. јануара.

Лекари апелују на умереност у храни и пићу имајући у виду да предстоје божићни празници.

Лекари у Заводу за хитну медицинску помоћ у новогодишњој ноћи имали су 53 амбулантна прегледа, а педијатријска служба примила је 25-оро малишана.

Медицинске екипе интервенисале су на јавном месту, на девет локација, а највећи број позива био је због високог крвног притиска и алкохолисаног стања.

Велики број позива и амбулантних прегледа забележен је и 1. и 2. јануара.

Првог дана у новој години у амбуланти је прегледано 98 Крагујевчана, 30 малишана у педијатријској амбуланти, а медицинска екипа интервенисала је и након саобраћајног удеса који се догодио у Лепеничком булевару код Каменог моста.

Другог празничног дана лекари су имали 45 теренских прегледа и 113 амбулантних, а грађани су се највише жалили на повишен крвни притисак, гушење и неуролошке тегобе.

Лекари стално апелују на умереност у јелу и пићу. Имајући у виду да је на прагу божићно славље када се једе и посна и мрсна храна, здравствени радници у Заводу за хитну медицинску помоћ и наредних дана очекују већи број позива.

Празници су увек у знаку породичних окупљања, традиционално поред богате трпезе.

Калорична и масна храна као и посна јела и већа конзумација алкохола могу изазвати бројне здравствене тегобе.

Уколико се поштују савети лекара који апелују на умереност у свему, непријатности могу бити избегнуте.

Неколико дана божићног празновања требало би да буде испуњено одмором и боравком у пироди, препоручују лекари.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *