Спољно трговински суфицит Шумадије у порасту, највише се извозило у Италију, Немачку, БиХ

Привреда Шумадијског и Поморавског управног округа у 2019. години била је у успону.

Из Крагујевца највише се извозило у Италију, Немачку, Босну и Херцеговину, а најзаступљенији извозни производи су: возила, намештај, делови машина и шинских возила.

Током 2019. године највише је увезено робе из Италије, Пољске, Турске.

Пословне активности свих субјеката у 2019. години на подручју Шумадије и Поморавља су интезивиране.

Спољно трговински суфицит је у порасту. У 2020. години очекује се наставак добрих привредних резултата, чему ће допринети пласирање првих трамваја из Сименсових погона и Мајнд индустријског парка, каже директор Регионалне привредне коморе Предраг Лучић.

Привредна комора Србије, Регионална привредна комора Шумадијског и Поморавског округа наставиће са низом активности којима се остварује подршка привреди.

Пословна 2020. година биће испуњена низом међународних, државних, локалних манифестација, сајмова,едукција, семинара и стручних скупова које ће и убудуће организовати овдашња најстарија привредна асоцијација.

Пословно повезивање и удруживање у Крагујевцу има дугу традицију која датира још из прве половине 19.века.

Регионална привредна комора чувар је традиције која потиче од 6. децембра 1823. године када је указом кнеза Милоша почело оснивање еснафа у младој српској држави чиме је означен званичан почетак уређивања привредних токова и асоцијација у Србији који траје све до данас.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *