Трећа протестна шетња у Крагујевцу

Трећи протест под називом „Буди један од пет милиона“ одржан је вечерас у Крагујевцу.

Почео је окупљањем на платоу код некадашње Робне куће „Београд“, након чега је уследила протестна шетња централним градским улицама.

Овог пута маршрута је делимично измењена. Колона се, уместо ка улици Саве Ковачевића, упутила у улицу Николе Пашића, где је застала испред Радио-телевизије Крагујевац.

Дувајући у пиштаљке и трубе, шетачи су узвикивали „излазите напоље“ иако је наша медијска кућа пратила све протесте, од почетка, који су организовани у Крагујевцу.

Шетачи су се потом упутили улицама Краља Александра Првог Карађорђевића и Кнеза Милоша, до Ђачког трга испред Прве крагујевачке гимназије.

Носили су заставе Србије и барјак са ликом Че Геваре. Иако је било најављено, глумац Сергеј Трифуновић није дошао, а присутнима су прочитана писма подршке.

Окупљенима су се обратили колумниста листа „Данас“ Ненад Кулачин и Крагујевчанка Станислава Сташа Павловић. Протест је протекао без инцидената.

One thought on “Трећа протестна шетња у Крагујевцу”

  1. Umesto u pistaljke i trube, treba da duvaj…. Mozda ce im to pomoci . „Danas“ , smece od medija, uvek je prisutno tamo gde se rusi legalna i legitimna Srbija . NATO i Miskovic-Djilas dobro placaju korisne idiote.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *