У аграру суфицит 31,4 милиона евра

У просторијама Регионалне привредне коморе Крагујевац приређен је традиционални новогодишњи пријем за пољопривреднике на којој су сумирани резултати у 2018. години.

У првих 10 месеци ове године у спољно трговинској размени аграрних производа остварен је суфицит у износу од 31,4 милиона евра.

Протекла година била је тешка, али успешна за пољопривреднике у региону, оценио је директор Регионалне привредне коморе Крагујевац, Предраг Лучић.

Он је истакао да је у првих 10 месеци ове године спољно трговинска размена аграрних производа износила 66 милиона евра и да је остварен значајан суфицит.

Општина Кнић ове године издвојила је око 35 милиона динара из буџета за подстицај привреде. Исти износ планиран је и за 2019. годину.

У 2018. години забележен је пад извоза воћа, али је дошло до раста извоза млека и млечних прерађевина, меса и прерађеног воћа и поврћа.

Традиционални пријем за пољопривреднике, који организују Регионална привредна комора Крагујевац, Општина Кнић и Удружење одгајивача говеда Шумадија, била је прилика да се сумирају остварени резултати, али и представе планови за наредну годину.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *