Учесници протеста траже оставку Николића

Учесници протеста „1 од 5 милиона“ у Крагујевцу покушали су данас да се састану са градоначелником Радомиром Николићем, поводом захтева, које су му упутили још на скупу 9. марта.

Они су захетвали да Николић до 16. марта испуни њихове захтеве и расписише конкурс за суфинансирање медијских садржаја, смени члана Градског већа Ратка Томашевића и формира Локални антикорупцијски форум.

Пошто је рок за испуњење захтева истекао, а Николић је, како кажу, данас избегао сусрет са њима, учесници протеста су изјавили да сада траже оставку градоначелника Крагујевца.

Учесници протеста „1 од 5 милиона“ у Крагујевцу окупили су се испред зграде градске управе, а затим упутили ка кабинету градоначелника Радомира Николића, коме су на протесту, 9. марта дали рок од седам дана да испуни њихове захтеве.

Пошто је, како кажу, Николић избегао да се састане са њима, учесници протеста су списак захтева оставили у кабинету градоначелника.

Испред зграде градске управе окупила се група незадовољних грађана.

Организатори протеста изјавили су да је ово „фина“ радикализација протеста. Наредно, 12. окупљање учесника протеста „1 од 5 милиона“ у Крагујевцу, биће одржано у суботу, 23. марта.

Извештава новинар Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *