Уручене Теслине награде за најбоље студентске радове

У оквиру Теслиних дана Енергетике коју организују Фондација „Никола Тесла“ и Пословно удружење „Електромашиноградња“, на Факултету инжењерских наука додељене су награде најбољим студентским радовима.

Највеће признање за стваралаштво младих, Теслине награде, добила су четири академска рада.

Са идејом да подстакну научна истраживања, стваралаштво и привредни развој у Србији, Фондација „Никола Тесла“ из Београда, осму годину за редом, додељује најбољим студентским радовима награде, за остварења у природним, техничким наукама, инжењерско техничко – технолошким остварењима, за проналазаштво, иноваторство, остваривање циљева Фондације у организацијама младих.

На Факултету инжењерских наука представљено је четири најбоља рада. Академски радови који су се, по оцени жирија, издвојили својим квалитетом и заслужено понели титулу најбољих су идеје аутора Лазара Којића са Електротехничког факултета из Београда, Давор Јовановић и Вујадин Даговић са Факултета инжењерских наука у Крагујевцу, Владимир Антонијевић са Електротехничког факултета у Београду и Петар Бабић, са Машинског факултета у Београду.

Конкурс за избор најбољих студентских академских радова, реализован је у оквиру Теслиних дана енергетике који се организују уз помоћ Пословног удружења Електромашиноградња, Фондације Никола Тесла, Електротехничког факулетета у Београду, Факултета инжењерских наука у Крагујевцу и Машинског факултета у Београду.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *