“Устав Републике Хрватске“ на ЈоакимИнтерФесту

Последње такмичарске вечери 13. ЈоакимИнтерФеста наступило је Сатиричко казалиште „Керемпух“ из Загреба.

Представа „Устав Републике Хрватске“ у режији Винка Брешана, кроз извесну дозу хумора донела је причу о љубави, мржњи и судбини различитих људи које је спојио интерес.

Адаптација сценарија истоименог филма по тексту Анта Томића и Рајка Грлића у представи обрађује више тема, подједнако интригантних, нарочито на нашим просторима.

Чудно преплитање судбина Хрвата и Срба, размевање и толеранција, сексуална опредељеност, само су део приче коју је ансамбл из Хрватске на духовит начин пренео фестивалској публици.

И поред тема као што су: осећање мржње и нетрпељивости константно присутне у свим сферама друштва, основна порука представе је љубав и њена моћ да промени окружење.

Публика у Књажевско српском театру препознала је идеју представе „Устав Републике Хрватске“.

Адаптацију и драматургију за комад потписује Жељка Удовичић Плештина, док се за живописне костиме побринула Дорис Кристић.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *