Усвојен план детаљне регулације насеља „Денино брдо“

Осим редовне, данас је одржана и седница Скупштине града Крагујевца заказана по хитном поступку, са само једном тачком дневног реда – Планом детаљне регулације „Денино брдо – потез између улица Божидара Масларића и Белодримске“.

Овај документ представља основ за формирање нове стамбене зоне за потребе државне станоградње, а његовим усвајањем Крагујевац се сврстава у групу градова и општина у којима ће, у првој фази, бити започета изградња станова за припаднике војнобезбедносних служби.

Одлуком већине одборника Скупштине града Крагујевца, на седници градског парламента заказаној по хитном поступку, усвојен је План детаљне регулације „Денино брдо – потез између улица Божидара Масларића и Белодримске“.

Укупно планирано грађевинско подручје обухвата површину око 20 хектара, а на овом месту биће изграђени станови за припаднике војске, полиције и Безбедносно-информативне агенције.

Према речима градоначелника Радомира Николића, усвајањем овог документа локална планска документација усклађује се са пројектом државне станоградње Владе Републике Србије.

Усвајањем Плана детаљне регулације убрзава се и процедура за сврставање Крагујевца међу градове у општине у којима ће почети радови у првој фази пројекта државне станоградње.

Постоји могућност да на овој локацији буду изграђени и објекти јавне намене, обданиште и можда још једна основна школа, у зависности од тога колико ће се радити на развијању овог насеља.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *