„Вечити дерби“ Вепрова и Вукова на старту сезоне

У „вечитом дербију“ америчког фудбала, Крагујевац Дивљи Вепрови дочекују београдске Вукове, у недељу од 11 сати, на терену са вештачком травом стадиона „Чика Дача“.

Због одлагања комплетног првог кола из техничких разлога, Прва лига Србије стартује овог викенда, мечевима другог кола, па ће тако оба тима у овај изузетно важан дуел ући без претходних провера.

– Ове сезоне утакмицу са Вуковима дочекујемо у врло специфичним условима. Због разноразних фактора, на које смо могли да утичемо, као и оних на које нисмо, у овом тренутку нисмо на жељеном нивоу.

Ни они ни ми нисмо одиграли ниједну утакмицу ове сезоне тако да очекујем одређену количину грешака по којима су овакви мечеви карактеристични.То је неминовно.

Ко буде успео да исконтролише боље те грешке и боље се снађе у том тренутку, тај ће однети победу – сматра Александар Ристић Алф, главни тренер Вепрова.

„Вечити“ су претрпели одређене промене у играчком кадру, тако да ће на обе стране бити непознаница.

После дебакла у прошлогодишњем полуфиналу са новосадским Дукесима, Вукови су појачали састав управо двојицом играча Новосађана, али и великим бројем момака из Панчево Пантхерса, који су попут Војвода такође одустали од овогодишње Прве лиге.

Ту је и повратник из матичних Плавих змајева, Павле Пламенац, као и двојица Американаца од којих се доста очекује – Џош Хартиган (ДЛ/ТЕ) и Џихад Кари Верчер (QБ).

На другој страни, Крагујевчани су задржали окосницу шампионског састава из претходне две сезоне, сачињену највећим делом од играча пониклих у њиховој школи, којој су додали неколико квалитетних појачања.

Приволели су америчког квотербека Далтона Оливера да остане у тиму и придружили му сународника Џоша Кезаду, момка који је у претходне две године проглашаван за најбољег тркача у Пољској и Финској.

На позицији сејфтија ангажован је одлични Бразилац са великим искуством у Европи, Ендру Бернардини, док је од домаћих појачања попут праве бомбе одјекнуо је трансфер Небојше Мирковића, најбољег српског дефанзивног текла свих времена.

Међу повратницима из иностранства су офанзивни линијаши Дејан Јанковић и Милош Ракоњац, из елитних лига Француске и Аустрије.

Крагујевчани ће у предстојећој сезони покушати да дођу до треће узастопне титуле, док су Београђани жељни повратка на трон после трогодишње паузе.

– Вукови долазе на ово гостовање под императивом победе и одлучни да после три године поста поново врате титулу.

На нама је да дамо све од себе да их у том походу осујетимо.

Позивам публику да нас подржи у што већем броју и да ужива у свим чарима које са собом носи „вечити дерби“ – закључио је Ристић, учесник свих вечитих дербија од прве српске утакмице, што као играч, што као тренер.

Улаз је бесплатан.

Извор: Wild Boars

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *