Честитке за католички Ускрс

Римокатоличким верницима који Ускрс празнују у недељу, као и жупнику цркве Светог Јосифа у Крагујевцу, предстојећи хришћански празник честитали су: градоначелник Крагујевца Радомир Николић и председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић.

Поштовани,

У сусрет празнику Христовог ускрснућа, Вама и свим суграђанима католичке вероисповести упућујем искрене честитке, уз жељу да празничне дане проведете у миру и радости, заједно са својим породицама и пријатељима.

Вера у Христа и његово ускрснуће, наш је путоказ и светло које побеђује свако безнађе, искушења и потешкоће.

На тај начин, оснажени вером и надом у боље сутра, можемо пронаћи уточиште, сигурност и мир. Јер, празник Христовог ускрснућа је празник наде и спасења, који све нас подсећа да су поштовање и уважавање различитости универзалне људске вредности.

На томе се вековима уназад темељи наше трајање на овим просторима.

Желим да радост овог празника све људе добре воље испуни љубављу и вером да хришћанске вредности увек побеђују.

Нека је честит и благословљен Ускрс!

У Крагујевцу,

30. март 2018.

Градоначелник Крагујевца

Радомир Николић

Поштовани,

У светлости Ускршњег дана, Вама и верницима католичке вероисповести, честитам предстојећи, најрадоснији од свих празника, дан Христовог ускрснућа!

Значај ускршњих празника је у слављењу тријумфа живота над смрћу, и Божанског добра над овоземаљским злом.

Нека нам свима ускрснуће Христово буде нада, утеха и снага како би истрајали у живљењу Његових дела и чињењу добра, а ускршња радост подстакне да у љубави, узајамном поштовању, толеранцији и заједништву наставимо изградњу нашег града који ове године обележава два века од проглашења за престоницу кнежевине Србије и 135 година од успостављања католичке мисије у Крагујевцу.

Нека је честит и благословљен Ускрс!

У Крагујевцу,

30. март 2018.

Председник Скупштине града

Мирослав Петрашиновић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.