Велики губици у угоститељству због Ковида 19

Епидемија Ковида 19 утицала је на скоро све гране привреде.

Нове мере које су уведене у циљу спречавања ширења вируса оставиле су озбиљне последице на угоститељество које бележи велике губитке последњих месеци.

Угоститељски објекти који су током ванредног стања због епидемије Ковида 19 били затворени претрпели су велике губитке.

Већина потрошача током епидемије опредељује се за брзу храну и доставу због избегавања ближег контакта.

Ресторани и кафићи су након неколико месеци поново почели са радом али под посебним условима које је прописао Републички кризни штаб.

Размак између столова и смањен број места утицао је и на мањи број гостију. Криза се није подједнако одразила на све.

Током лета у Србији и региону организују се многобројна кулинарска такмичења, која су ове године отказана због још увек несигурне епидемиолошке ситуације.

Једино такмичење у региону које је планирано за септембар организоваће Хорека асоцијација Крагујевац у сарадњи са Удружењем Зелена долина и Новосадским сајмом.

Кулинарско такмичење које планирано да се одржи у Новом Саду имаће велики значај за учеснике, због размене искустава са колегама из целе Србије.

Гастро куп на новосадском сајму биће одржан по свим правилима која су прописана у време епидемије корона вируса.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *