Вучић: Док сам жив неће бити прелазне владе

Председник СНС-а Александар Вучић поручио је на седници Главног одбора да „док је он жив“ неће бити формирања прелазне владе нити ће странци, како је рекао, састављати владу.

Најавио је велике измене на централном изборном списку СНС-а, као и у Влади уколико напредњаци добију поверење грађана.

Обраћајући се на седници Главног одбора СНС-а, Александар Вучић поручио је да ће на листи кандидата за посланике, коју „носи“ СНС, бити више напредњака него раније, и поред сарадње са коалиционим партнерима, јер је, каже, важно да се измери снага СНС и снага других.

„СНС ће имати значајан број посланичких кандидата, више него раније. Ми смо увек били веома дарежљиви, поштовали смо и поштујемо коалиционе партнере, али колико год поштовали, на крају крајва – они који се боре су малобројни из СНС-а. Ове друге ни микроскопом не могу да нађем“, приметио је Вучић говорећи о изборној платфроми СНС за 2020. годину.

Како је рекао, када је тешко и када има проблема, када дође до сукоба са политичким противницима или се трпи притисак међународне заједнице – ту су само људи из СНС да се томе супротставе, или и партнери, који се, каже, ретко огласе и то после његових порука у јавности.

„Сарађиваћемо и даље, али ћемо тачно да измеримо снагу СНС и снагу других“, рекао је Вучић.

Такође, најавио је да ће и на централној листи СНС бити промењено више од 50 одсто људи, те да ће остати они малобројни, који су се доказали борбеношћу, као и да ће бити 30 одсто нових, младих људи.

Неће бити промена зато што је неко неуспешан, већ је потребна нова енергија, додао је он и поновио да ће 50 до 60 одсто у влади бити нових министара, ако СНС добије поверење грађана.

„Да покажемо да нисмо срасли са фотељом, да нам је важно да Србија иде напред, да нисмо посвећени личном богаћењу“, рекао је Вучић и приметио: „Како људи из ГО најмање тапшу на овакве речи“.

„Ово се односило и на мене, не само на њих“, додао је Вучић.

ИЗВОР: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *