За реконструкцију школа издвојено 5 милиона евра

Град Крагујевац је у протекле две и по године, у реконструкцију основних и средњих школа, инвестирао око пет милиона евра.

Градска управа за инвестиције је, у прошлој години, урадила комплетну пројектно техничку документацију за потпуну реконструкцију 14 школских објеката и две предшколске установе.

Поред улагања у изградњу фискултурне сале, са 300 места, приступним саобраћајницама и партерним уређењем, у основној школи „Живадинка Дивац“, која је обновљена средствима из буџета у износу од 136 милиона динара, у прошлој години, урађена је и реконструкција фискултурне сале и у основној школи „Милутин и Драгиња Тодоровић“.

У 2018. години адаптирана је и школа „Доситеј Обрадовића“, са доградњом фискултурне сале, простора за продужени боравак деце, кухиње и трпезарије, у износу од преко 90 милиона динара.

Обновљена је и основна школа „Вук Караџић“, истурено одељење у Трмбасу.

Градска управа за инвестиције града Крагујевца је, у прошлој години, урадила комплетну пројектно техничку документацију за 11 основних и три средње школе, као и две предшколске установе.

У овој години очекује се израда пројектно техничке документације за реконструкцију основне школе у Дуленима, за коју је издвојено 240 хиљада динара.

За набавку и уградњу гасног котла у основној школи „Драгиша Луковић Шпанац“ планирано је улагање од 6 милиона динара.

У плану је и извођење радова на инвестиционом одржавању основне школе „19 октобар“ у Маршићу, за коју је издвојено 9,6 милиона динара.

У протеклих 2,5 године Крагујевац је за потпуну реконструкцију школских објеката на територији Града уложио око 5 милиона евра.

Извештава новинарка Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *