Заједно до превенције ризичног облика понашања

ОШ „Јован Поповић“, организовала је фудбалски турнир за 150 ученика основних школа из различитих делова Србије, поводом завршетка пројекта „До успеха, заједно“.

Циљ пројекта је превенција различитих облика ризичног понашања међу школском децом, попут вршњачког насиља, злоупотреба дрога и дискриминације.

Пројекат је покренут 2017.године, у четири основне школе у Нишу, Новом Саду, Београду и Крагујевцу. 2018. године су се придружиле још две школе из Новог Пазара и Лесковца.

Циљ осмишљене сарадње је превенција различитих облика ризичног понашања међу школском децом, попут вршњачког насиља, злоупотреба дрога и дискриминације.

Кроз бројне активности акценат је стављен на спорт. Кроз једну од важнијих дисциплина и најпопуларнијих игара – фудбал тинејџери се образују на прави начин.

Пројекат је реализован по узору на Израелске.

Пројекат „До успеха, заједно“ је резултат сарадње Мисије ОЕБС-а у Србији, Владе Италије, Амбасаде Израела, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства здравља и Министарства омладине и спорта.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *