Женски гласови у књижевности

У Народној библиотеци „Вук Караџић“ одржано је предавање „Женски гласови у књижевности“, у организацији Удружења Срба из Хрватске “Никола Тесла” Крагујевац.

Предавач, др Татјана Јовановић, уз помоћ ученика Прве крагујевачке гимназије, представила је значај жена кроз историју.

Доктор књижевности и професорка српског језика и књижевности у Првој крагујевачког гимназији Татјана Јовановић, одржала је предавање, под називом “Женски гласови у књижевности”.

Предавање је органозовано, у сарадњи са ученицима трећег разреда крагујевачке гимназије, као део пројекта под називом „Читанка какву желимо“.

Тема предавања биле су скрајнуте и непознате српске књижевнице и њихови стваралачки домети као и разлике између мушких и женских стваралаца.

Ученице Прве крагујевачке гимназије, након истраживања о женама у књижевности, представиле су неке од личности које су обележиле историју.

Вече посвећено женама организовало је Удружење Срба из Хрватске „Никола Тесла”.

Извештава новинар Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *