Ухапшени због нелегалне легализације

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву ухапсили су четири особе осумњичене да су омогућиле легализацију једног објекта у Крагујевцу који није испуњавао законом прописане услове за то.

Ухапшени су Т.С. одговорно лице градске Управе за просторно планирање, урбанизам, изградњу и заштиту животне средине у Крагујевцу и М.Р. запослена у градској Управи, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву.

Полиција је ухапсила и Д.С. власника стоваришта грађевинског материјала „ДСФ“ д.о.о и фактичког власника привредног друштва „ДСФ градња“ д.о.о. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја у подстрекавању, као и Г.С. вештака грађевинске струке, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело фалсификовање службене исправе.

Постоје основи сумње да су Т.С., М.Р. и Г.С. привредном друштву, које је у власништву осумњиченог Д.С. омогућили да легализује нелегално изграђени помоћни објекат, чиме је он остварио право својине над објектом и материјалну корист од 1.164.800 динара, на колико је и процењена тржишна вредност тог објекта.

Сумња се да су Т.С. и М.Р. у 2018. години, супротно Закону о озакоњењу објеката, донели решење и допунско решење о озакоњењу помоћног објекта, у власништву Д.С., док се грађевински вештак Г.С. терети да је у свом налазу унео неистините податаке о времену почетка изградње објекта.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *