10 минута: Две деценије постојања и успешног рада ФИЛУМ-а

Свечаном академијом и наступом студената свих одсека, Филолошко – уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу обележио је 20 година од оснивања.

Том приликом је најављено да ће у изградњу зграде ФИЛУМ-а, површине око 9.000 квадрата, бити уложено милијарду динара.

Дан Филолошко-уметничког факултета прославља се у знаку све већег значаја и улоге ове установе на културној и образовној сцени Крагујевца.

Осим што обједињује два уметничка и један научни одсек, ФИЛУМ је врло активан и на пољу издаваштва.

У наредних пет година, у обнову и изградњу факултета у Србији, међу којима је и ФИЛУМ, биће уложено 135 милиона евра, а после две деценије рада све студијске групе овог факултета биће под једим кровом.

Развој ФИЛУМ-а током две деценије не би био могућ без континуираног напора усмереног ка унапређењу квалитета научноистраживачког и уметничког рада, као и активности на успостављању и ширењу сарадње са европским факултетима и универзитетима.

Новим студијским мастер програмом за развој компјутерских игара, који је спој уметности и информационих технологија, почела је е нова епоха у развоју ФИЛУМ-а.

На свечаној академији уручене су и награде најбољим студентима и професорима, институцијама и јавним установама.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *