Грађани и привреда за воду дугују више од милијарду динара

Јавном комуналном предузећу „Водовод и канализација“ грађани дугују око 850 милиона динара, а привреда више од 220 милиона динара за потрошњу воде.

Из „Водовода“ позивају дужнике да дођу на договор о исплати дуговања.

У зависности од дуга и категорије потрошача могуће је постићи споразум о отплати дуга на период од шест до 36 месеци.

Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ уредно снабдева водом 67.000 грађана и 2.200 привредних субјеката.

Међутим, многи корисници не измирују редовно своје обавезе, па је у мају дуг потрошача достигао милијарду и 77 милиона динара. Скоро четири пута више од привреде дугују грађани.

Праћењем дуговања и плаћања „Водовод“ сваког месеца упути око две и по хиљаде опомена корисницима који своје обавезе нису измирили дуже од два месеца.

Из „Водовода“ позивају све дужнике да дођу на договор око исплате дуговања.

Могуће је направити споразум за исплату дуга у периоду од шест до 36 месеци у зависности од висине дуга и категорије дужника.

Актуелна цена воде на снази је од 1. јануара 2020. године. Због светске кризе и низа поскупљења протеклих месеци, још се не зна да ли ће се и цена воде ускоро мењати.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *