10 минута: Европска ноћ истраживача

Европска ноћ истраживача организује се једанаести пут у новембру, у чак 28 градова широм Србије.

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, трећу годину за редом организује Недељу истраживача, која ће започети виртуелним обиласком у Ботаничкој башти.

Програм Научног клуба реализује се кроз пројекат РеФокус 3.0.

Европска ноћ истраживача у Србији финансирана се из програма Хоризонт 2020, који представља највећи програм Европске уније за истраживање и иновационе делатности, у оквиру потпрограма Марија Склодовска–Кири.

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац ће Недељу истраживача започети 23. новембра, виртуелним обиласком у Ботаничкој башти, где ће представити најинтересантније становнике у овом комплексу.

Док су у природи, едукатори ће бити у прилици да одговарају и на постављена питања, а учесници ће имати прилику да кроз занимљива предавања повежу уметност, математику и природу која нас окружује.

Виртуелна шетња кроз 3Д лабораторију повезаће све који воле енглески језик, уметност, науку и историју. Реч је о обиласку два светска музеја у Лондону и Њујорку.

У току Ноћи истраживача, учесници ће се дружити кроз занимљиве огледе, лајв радионице, разговоре са научницима, али се и такмичити у квизу „Културно наслеђе Крагујевца“.

Најкреативнији основци и средњошколци ће кроз литерарни конкурс „Наука је свуда“ дати своје виђење науке и послати поруке како се уз помоћ науке може спасити свет и шта значи живети у науци и за науку.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *