Ковид амбуланта у Крагујевцу продужила радно време

Због повећаног броја пацијената са сумњом на вирус Ковид 19, Ковид амбуланта Дома здравља Крагујевац, вечерас продужава радно време.

Ново радно време Амбуланте за фебрилна стања и респираторне ифекције, у којој се дневно у просеку прегледа око 550 пацијената је од 7 до 24 часа.

До сада су пацијенти са високом температуром након 20 часова ишли на Инфективну клинику Клиничког центра у Крагујевцу и тако стврали додатно оптерећење лекарима и медицинским техничарима који лече хоспитализоване болекснике.

Радно време ковид амбуланте Дома здравља је промњено и сада ће пацијенти са температуром, респираторним симптомима инфекције и сумњом на ковид 19 долазити у Респираторни центар.

Пацијенти ће се прегледати све до поноћи, а у ковид амбуланти ће у сваком тренутку радити две екипе.

У Дому здравља кажу да им је отварање новог пункта у Заводу за здравствену заштиту радника Застава значајно смањило притисак и олакшало рад.

Од око 650 пацијената који се у тоу дана прегледају у Респитарорном цнетру Дома здравља, њих 200 је ковид позитивно и долазе због погоршања здравственог стања, промене терапије или закључују боловање.

Број дневно тестираних у ковид амбуланти се креће од 360 до 450.

У Дому здравља наводе да грађани који имају озбиљне симптоме као што су екстермна малаксалост, конфузија, кратак дах мора одмах да се јави.

Први знак коронавируса је, углавном, повишена темпетарура, а инфекција се увек потврђује са најмање два симптома.

Са друге стране, чак трећина ковид позитивних пацијената је асимптоматска и они су највећи резервоар заразе.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.