10 минута: Интерактивно предавање за ученике „Милош Обреновић и Сретењски устав“

Поводом обележавања Дана државности Србије, у Историјском архиву Шумадије одржано је предавање „Милош Обреновић и Сретењски устав“

Интерактивно предавање било је намењено ученицима првог и четвртог разреда Економске школе.

Историјски архив Шумадије, традиционално пред обележавање Дана државности, организује стручна предавања, која су посвећена догађајима из 1804. и 1835. године.

Први српски устанак и Дан уставности Србије бележе се као најзначајнији догађаји у српској историји, а Историјски архив Шумадије као установа културе у којој се чувају документа од изузетне важности, право је место за популаризацију архивске грађе и историје као науке међу младима.

Средњошколци су кроз редовни школски план и програм углавном упознати са Сретењским уставом и његовим значењем и у 21. веку.

Предавање „Милош Обреновић и Сретењски устав“ служило је за надоградњу већ стеченог знања, чињеницама које се не налазе у школским уџбеницима.

Још једно предавање са истом тематиком биће одржано сутра од 12 часова у Историјском архиву Шумадије.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *